Loading...

Baross és Losonci utcai tömb előtti parkoló rendezése

Megvalósítás helyszíne
Baross utca 113-119/A és Losonci utca közötti parkoló
Milyen problémára jelent megoldást?

Megoldódna az általános elhanyagoltság. Az emberek egy rendezett területen kevésbé szemetelnek (legutóbb egy kerti hinta is kikerült ide). A parkolásból fakadó viták, balesetek, büntetések megoldódnának, hiszen a parkolóhelyek egyértelműen ki lennének jelölve. Nagy a gyalogos átmenőforgalom a Losonci tér felé panelek alatti átjárón. Egy rendezett tér és egy színes falfestmény mellett sokkal szívesebben sétálnának az emberek.

Ötlet leírása

A Baross utca 113-119/A és Losonci utcai tömbök közötti parkoló (közvetlenül a gyógyszertár mellett) továbbra is elhanyagolt állapotban van. Jelenleg kb. 36 parkolóhely található itt, de a parkolóhelyek nincsenek kijelölve. Sok a szemetelés, a szabálytalan parkolás. Az útburkolat néhol térkő, néhol aszfalt, két sor között pedig sokszor több centis szintkülönbség is van. A parkolóra a mellette lévő házakból, illetve a Baross utcáról is közvetlenül rálátni, ezért nagyban javítaná a városképet egy rendezett, jó állapotú parkoló. A parkolóhelyek felfestésére és kukák kihelyezésére ígéretet kaptam a Losonci fogadóórán, azonban ez ötlet túlmutat ezen, szükség lenne az útburkolat cseréjére is és a tér általános rendezésére. A Losonci utca felőli épület tűzfala – amelyben a JGK irodája van – is a parkolóra néz, ez szintén elhanyagolt képet fest (kép csatolva róla), ezt egy falfestménnyel szebbé lehetne tenni.


"Bevásárlólista"

A tavalyi részvételi költségvetésen az útburkolat felmarását és a parkolóhelyek kijelölését kb. 14 millió Ft-ra becsülték. Ehhez jönne még hozzá a falfestmény, amennyiben a JGK épülete önkormányzati és engedélyt tudnánk rá szerezni.

Társadalmi részvétel

A parkolót akár el is lehetne nevezni, ebbe bevonhatnánk a helyi lakosokat, és egy átadó ünnepséget is lehetne szervezni a felújítás végén.

Mellékletek
Képfájl 5 MB
Képfájl 4 MB
Helyszín
To top