Loading...

Az Orczy tér újrahasznosítása

Megvalósítás helyszíne
Orczy tér, az Orczy úttal, a benzinkút szervízútjával és a Kőbányai úttal határolt terület
Milyen problémára jelent megoldást?

Egyfelől a rekreációs lehetőségeket bővítené, valamint biztonságos helyet biztosítana a kisállatok kifuttatásához.

Ötlet leírása

Az Orczy téren, az Orczy úttal, a benzinkút szervízútjával és a Kőbányai úttal határolt terület gyakorlatilag egy kihasználatlan, bár a nagy forgalom okozta zaj miatt nem sok mindenre használható terület. Bár a térnek ez a része sok szempontból ideális (árnyékos, fák vannak), ellenben hosszú távú tartozkodásra jelenleg nem felel meg, s ennek csak egyik oka a forgalom zaja. A téren semmiféle infrasturktúra nem található. Javaslatom arra vonatkozik, hogy egy kisállatfuttató létrehozásával hasznosítsuk újra a teret, emellett helyezzük ki padot, ahol pihenni és kikapcsolódni lehet. Szükségesnek látom az Orczy tér felöl található járda kiszélesítését, mivel szabályosan az Orczy fórum felől csak arra lehet menni az üzletek, illetve szórakozóhely felé.


"Bevásárlólista"

A kialakítás költsége nagyságrendileg a 10-12 millió forintot érné él.

Társadalmi részvétel

Mind a fizikai megvalósításban, mind pedig a fenntartásban szükség van a helyi közösségek közreműködésére.

Mellékletek
Képfájl 344 KB
Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletben javasolt fejlesztésnek csak egy részét javasoljuk a munkacsoport vizsgálatára. A zöldterület körüli járda átalakításához egy bonyolult forgalomtechnikai beavatkozás szükséges, amely bőven meghaladja a részvételi költségvetés rendelkezésre álló keretét. A zöldfelület rendezése, és új funkciók kialakításának vizsgálata lehetséges.

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta és nem javasolta szavazólapra. A terület tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat. Visszajelzésük alapján ezen a területen kutyafuttató kialakításával a zöldfelület nem óvható meg, az utakkal körülvettség miatt pedig a kutyák számára sem ideális terület. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top