Loading...

Animátorokat (segítőket) a játszóterekre

Megvalósítás helyszíne
II. körzet
Milyen problémára jelent megoldást?

Szabadtéri program lehetőség a fiatalabb korosztálynak. Sok gyerek nem tud játszani, jó lehetőség pl. játékosan tanításra.

Ötlet leírása

A nagyobb játszótereken hétvégenként (nyáron a szünetben akár minden nap) lehetnének segítő munkatársak, akik a gyerekeknek játékokat mutatnak, esetleg közösséget tudnak szervezni. A szülők is kicsit tehermentesítve lennének. A segítők lehetnek önkétesek, vagy akár megbízással is lehet foglalkoztatni erre pl. egyetemistákat.


"Bevásárlólista"

Egyen póló a segítőknek, esetleg néhány játékeszköz (tollaslabda, labda, hullahoppkarika, stb.). Amennyiben nem önkéntesek dolgoznának, akkor a megbízási díjak.

Társadalmi részvétel

A kerületben lakó diákokat lehetne szervezni esetleg segítőnek. A szülők is szervezhetnének ilyen segítséget maguk között.

Dilemmák, kockázatok

Ennek nincs sok kockázata véleményem szerint, a gyerekek szeretnek játszani, ennek a programnak csak előnye lenne.

Hivatal visszajelzése:

A körzet munkacsoport indkolása:
A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemléletformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Az ötlet értékelésok felmerült, hogy több más ehhez hasonló program is létezik, ezért ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36

To top