Loading...

Akadálymentesítés a Fókusz Közösségi Térnél

Megvalósítás helyszíne
1086 Budapest Magdolna utca 47.
Milyen problémára jelent megoldást?

Várandós édesanyák ne emeljenek nehéz súlyokat. Kíméli a kisgyermekek édesanyák egészségét. Mindenki számára elérhető lenne az intézmény (kerekesszékesek, gyengén látók).

Ötlet leírása

Szeretnénk a Fókusz Közösségi Térbe való bejutást akadálymentessé tenni a családok számára. Szinte minden alkalommal, amikor felkeresnek bennünket a szülők babakocsival jönnek gyermekeikkel, vannak akik két gyermekkel érkeznek és ilyenkor még nagyobb gondot okoz a babakocsi felhozatala. Nagy segítség lenne ha a meredek lépcsőn való felcipelés helyett fel tudnák tolni a kocsikat a bejáratig. Ez mindenki számára biztosítaná az intézmény akadálymentes elérését. A tavalyi évben 300 család járt nálunk, többségében VIII. kerületi lakosok. Az esélyegyenlőségi 2003. évi CXXV. törvény rámutat arra, hogy mindenki számára biztosítani kell az intézmények elérését.


"Bevásárlólista"

munkásokra, építési alapanyagokra mellékletben csatolt kép alapján, vagy egyéb megoldáshoz szükséges alapanyagok

Társadalmi részvétel

ehhez a munkához szerintünk szakemberekre lenne szükség

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet a lakossági munkacsoport vizsgálta. Az ötlet vitája során az merült fel, hogy a szabványos akadálymentesítés kialakításának magas költségigénye nem feltétlenül éri meg, egy kis közösség számára jelent változást, miközben alacsonyabb költségből akár más, már eleve akadálymentes helyszínen is folytatható lenne a tevékenység. Ezért a munkacsoport az ötletet nem javasolta szavazólapra. A szakmai szűrésen átjutó ötletek az itt olvasható folyamaton mentek végig, míg eldőlt, hogy a 2023-as részvételi költségvetésben szavazólapra kerülnek-e.

To top