Loading...

Akadálymentes tanácskozáshoz akadálymentes mosdót

Megvalósítás helyszíne
Polgármesteri Hivatal 3. emeleti (jelöletlen) WC helyisége a Díszterem mellett
Milyen problémára jelent megoldást?

A kerekesszékkel közlekedők legelemibb szükségletét – ez elengedhetetlen. Ha sikerül egyszer teljesen akadálymentesíteni – lépcső, folyosó, lift és mosdó – még más településeken, kerületben élő mozgássérültek is szívesen jönnek ide ünnepelni vagy tanácskozni.

Ötlet leírása

A polgármesteri hivatal harmadik emeletén a nagy tanácskozó terem fórumok, testületi ülések, kitüntetés átadók, ünnepségek helyszíne. Feljut bármilyen fogyatékossággal élő polgár. Számára azonban nincs akadálymentes mosdó. Találtunk itt egy felirat, jelölés nélküli helyiséget a férfi és női mosdó mellett, ebből kellene kialakítani egy igazán gondosan tervezett mosdót. Arra kérjük a tervezőt, hogy vonja be a munkába az ETFÉSZ Egyetemes tervezés a Fogyatékossággal Élők Szolgálatában egyesületet. Szívesen közreműködünk ebben.


A közintézmények, épületek, szolgáltatóhelyek akadálymentesítése közérdekű cél. Az élhető, szerethető, befogadó város elengedhetetlen feltétele. Ezen belül a kerület legfontosabb épületének minden részét akadálymentesíteni kellene. Megnéztük a problémafeltáró sétán a legtöbb ügyfelet fogadó irodát, a lépcsőt, liftet és a nagytermet, a mosdókat.


"Bevásárlólista"

Széles ajtó, két oldalon kapaszkodó – szabvány vastag csőből – a csésze mellett, megfelelő magasságú mosdó és csap, alacsonyan lévő villanykapcsolók.

Társadalmi részvétel

A megvalósításba, különösen a tervezésbe és a tesztelésbe a végleges kialakítás előtt mozgássérülteket és szakembereket, az ETFÉSZ és a csoportunk tagjait mindenképp érdemes bevonni.

Hivatkozás
Mellékletek
Képfájl 6 KB
Képfájl 3 KB
Képfájl 187 KB
Helyszín
To top