Loading...

A zöldfelület mindenkié – Közösségi kertek megnyitása

Megvalósítás helyszíne
Nem kötődik konkrét helyszínhez.
Milyen problémára jelent megoldást?

Az idősebbek és a helyi lakosok is kapcsolódhatnának egy-egy zöldfelülethez, amely lakóhelyükhöz közel esik. Nagyobb lehetőségük lenne azok megismerésére, akikkel egy környéken laknak. A kötődés a minket körülvevő környezetre való odafigyelést von maga után, erősíti a közösséghez tartozó érzést.

Ötlet leírása

A közösségi kertek funkcionáljanak közparkként/zsebparkként is, mint ahogy az Tolnai Közösségi Kert kapcsán megvalósult. A közösségi kertek szaporodása kerületszerte, megadni a lakóknak a zöldfelületekhez kapcsolódás lehetőségét egy jó irány. De a program kirekesztő.

A beadott ötlet célja, hogy bárki hozzáférhessen ezekhez a parkokhoz. Több városrész korlátozott zöldfelület tekintetében, így jogos kérés, hogy aki szeretne kiülni feltöltődni, olvasni, beszélgetni, annak ne kelljen több száz métert, akár kilométert ezért sétálnia, hanem igénybe vehesse a lakóhelyéhez közel eső, nem privilégiumként használható kertet.


Hivatal visszajelzése:

A kerületben önkormányzati tulajdonú telken működő közösségi kertek házirendjét az üzemeltető közösség határozza meg, ezért az ötletet nem tudjuk befogadni. Jelenleg egy ilyen, csak a parcellával rendelkezők számára hozzáférhető közösségi kert működik a kerületben.

To top