Loading...

A Rákóczi téri metrókijárat falainak zöldítése

Megvalósítás helyszíne
Rákóczi tér
Milyen problémára jelent megoldást?

1) A liftes metrókijárat tóra néző fala egy ronda szürke üres felület 2) A mozgólépcsős kijárat melletti fedett rész illegális módon már évek óta életvitelszerű közterületi tartózkodás áldozata ezzel további problémákkal sújtva az egész Rákóczi teret (szemetelés, alkoholizálás stb)

Ötlet leírása

1) Viszonylag egyszerű módon dézsába ültetett futónövényeket kellene felfuttatni a falon. 2) A mozgólépcsős kijárat melletti fedett részt körbe kellene keríteni és a másik helyszínhez hasonlóan itt is futónövényeket lehetne felfuttatni a rácsokra ami így a természetes fény útját sem állná el.


"Bevásárlólista"

Dézsa, termőföld, futónövények, rácsok

Dilemmák, kockázatok

A Rákóczi tér a Főváros hatáskörébe tartozik, de mivel ők nem hajlandóak foglalkozni a problémával és elsősorban (de nem kizárólag) a kerület lakóit érinti a helyezet, így nem kellene hogy akadályt jelentsen az hogy a kerületi önkormányzat intézi a zöldítéseket.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötlet megvalósítása nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik. A Rákóczi téri metrókijárat fala a BKK Zrt. tulajdonában álló műtárgy, amelynek átalakítására a részvételi költségvetés keretein belül nincsen lehetőség, ezért az ötletet nem javasoljuk a körzet munkacsoportjának vizsgálatára.

To top