Loading...

A kerület önkormányzati tulajdonú épületeinek zöldítése

Megvalósítás helyszíne
Kőris u. 4/a-4/b
Milyen problémára jelent megoldást?

A Kőris utcának ezen a szakaszán nincs lehetőség fák ültetésére, ezért bármilyen zöld növénnyel ellátott felület javítja a levegő minőségét, csökkenti a szálló por mennyiségét. A növény szárazon tartja a falat és hőszigetelő hatása van.

Ötlet leírása

Konkrét ötlet: a Kőris utca 4/b. alatti üres telken közösségi kert létesítésére katunk ígéretet. Ennek a teleknek a bal oldalát a Kőris utca 4/a. számú, 2 emeletes lakóház tűzfala határolja, amelyet be szeretnénk futtatni zöld növénnyel. Mindkét ingatlan 100%-ban önkormányzati tulajdon.


"Bevásárlólista"

A fal keleti fekvésű, ezért árnyékot tűrő növényre van szükség.

Célszerű lenne az örökzöld borostyánt választani és szükség esetén, a fal állagának megóvására tartószerkezetet létesítnei.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

A Kőris u. 4/a melletti üres önkormányzati telken hamarosan közösségi kert épül. A közösségi kert tervei már elkészültek, amelyben a szomszédos épület fala mellé egy olyan építmény kerül, amely akadályozná az ötletbeadó által javasolt támszerkezet építését, ezért az ötletet nem tudjuk befogadni. Bízunk benne, hogy a létesülő új közösségi kert az ötletbeadó által felvetett problémára megoldást nyújt majd. 

To top