Loading...

A focipálya átalakítása a Losonci téren

Megvalósítás helyszíne
Losonci tér
Milyen problémára jelent megoldást?

Barátságos lakókörnyezet, zajvédelem

Ötlet leírása

A józsefvárosi Losonci téren található egy jó sport és játszótér komplexum, amelynek része egy focipálya is. Ezzel a focipályával van egy nagy gond: használata olyan erős és folyamatos zajjal jár, amely több száz családot zavar. A puszta focizás is komoly zajjal, kiabálással jár, de van két különösen súlyos körülmény. Egyrészt a lelkes focizók, különösen, ha már egy kicsit is jobb az idő, már a hajnali órákban kezdik a játékot, más csapatok pedig éjfél után sem hagyják abba. A másik, talán a legnagyobb gond az a folyamatos ágyúdörgésszerű zörej, amelyet okoz a kaput eltévesztő (vagyis öt közül négy) erős kapura rúgás, amely megrázza a pálya vaskerítésének egészét. Javítaná a helyzetén, ha a kapuk oldalán lévő kerítés anyaga és szerkezete ki lenne cserélve alkalmasra. Tovább segítene a helyzeten, ha óriásplakáttartók lennének elhelyezve a kerítés mentén, amelyek megfognák a zaj egy részét, miközben némi bevételt is biztosíthatnának az önkormányzat részére. Az igazi megoldás viszont az lenne, ha a foci pálya át lenne helyezve a komplexum keleti végébe (ahol a tér nyitottabb az utca felé, kevésbé rekedne a házak között. Pluszban ott ki lehetne alakítani egy kisebb lelátó is, ami növelné a focizás közösségi jellegét, élményt biztosítva sokaknak. Ebben a szerencsés esetben a focipálya helyén teniszpályát lehetne kialakítani.


"Bevásárlólista"

Minimum program: 100 ezer Ft Maximum program? 1 millió Ft

Társadalmi részvétel

A feladatot szakemberekre kellene bízni.

Helyszín
Hivatal visszajelzése:

Az ötletet nem javasoljuk a munkacsoport vizsgálatára, mert az ötletbeadó által javasolt óriásplakát-tartók nem jelentenek megoldást a problémára, ellenben ütköznek a településképi rendelettel. A focipályán belül zajvédő háló kiépítése nem javasolt, mert a játékra alkalmas terület számottevő csökkenésével járna. A focipálya áttelepítése meghaladja a részvételi költségvetés rendelkezésre álló keretét. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ munkatársai március végéig megvizsgálják a focipálya kerítését, és hegesztéssel erősítik meg az egymáshoz illeszkedő kerítéselemeket, így csökkentve a nekiütköző labda által keltett zajhatást. Amennyiben a jövőben a kerítéselemek hibáját tapasztalja, kérjük tegyen bejelentést a Jószefváros applikáción (https://jozsefvaros.hu/ugyintezes/ugyfelfogadas-es-kapcsolat/2022/01/jozsefvaros-app/), vagy írjon a varosuzemeltetes@jgk.hu email címre.
A Rév8 Zrt. koordinálásában idén zajlik a Losonci tér megújítása. A projektet itt lehet nyomon követni: https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/losi-szabad-terek/

To top