Loading...

A busz és villamos megállók környékének rendbentartása, takarítása, higiénikus pihenőpadok felszerelése! Eső elleni védelem, zöldterületek növelése

Megvalósítás helyszíne
GANZ negyed, Népszínház negyed
Milyen problémára jelent megoldást?

Főleg a nagyobb csomópontoknál jelent problémát a drogosok, alkoholisták viselkedése a 99-es járaton főleg esti és du.-i órákban

Ötlet leírása

Rend betartása, kutyapiszok stb. szigorúbb büntetése, az állandó rendőri felügyelet a járatokon fontos lenne!!! Kutyás őrjárat, erre kell magasabb fizetéssel és felkészüléssel pl közterület felügyelőket alkalmazni!! Számonkérhető legyen és ellenőrizhető legyen a munkájuk és ne csak az őrbódékban ücsörögjenek.

Ezt az ötletet személyesen adta be Czelfl Jánosné.


"Bevásárlólista"

Rendészeti fizetés (vezető, ill. ellenőri alkalmazott + kutya) munkacsoport felállítása, 300 000 ft/fő

Társadalmi részvétel

Önkéntesek bevonása – olyan személyek, akiket nem lehet sem megvezetni, sem irányítani, sem megvenni, sem lefizetni.

Dilemmák, kockázatok

Csak megfelelő személyzetet szabadjon alkalmazni!!

Hivatal visszajelzése:

Az ötlet címe és leírása eltérő. Új ötletként a tartalomban kifejtett önkéntes kutyás munkacsoport felállítását tudjuk befogadni.

A Rendőrségnek és a Közterület-felügyeletnek jelenleg nincs humán erőforrása a járművek folyamatos felügyeletére, ennek megváltoztatása nem a részvételi költségvetés keretében kezelhető. Egy kutyás járőr felállítása sok tényezőből álló feladatvállalás, jelenleg a Rendőrségnek is csak központi kutyás egységei vannak, nincs minden kerületi kapitányságon ilyen feállítására lehetőség. Mivel az ötlet megvalósítása több intézményt és céget is érint, az öszetett folyamatot nem javsoljuk a részvételi költségvetés keretei között tovább vizsgálni.

To top