II. KÖRZET
Teleki téri nagy és kicsi kutyafuttató

Kutyafuttató fejlesztése

Milyen problémára jelent megoldást?

Por, sár, szemét, gödrök,tűző Nap, vízhiány

Megoldási javaslat leírása

A Teleki téri kutyafuttató poros, sok benne a kikapart mély gödör és töröttek a padok. Ivóvíz és nagy méretű szemetes, ember-WC sincsen- ezekre kellene megoldás.

"Bevásárlólista"

Műfű vagy futósávhoz hasonló borítás (újrahasznosított gumi) Lefúrt fém padok, fa ülőkével, köztük karfával Ivókutak Zárható fedelű szemetesek Mobil WC a gazdiknak "Kutyanasi" és /vagy kutyapiszok zacskó automata Beléptetős kapu Napvitorla Kamerás megfigyelés. Kutayfuttató őr- mint a parkban mellette.

Társadalmi részvétel

Önként regisztrált felhasználóknak kellene kialakítani kizárólagos beléptetési lehetőséget, akik tehetnek társadalmi munka felajánlást kell tennie cserébe, pl. havi 1 óra vagy félévi 3-4 óra segítség a parkban. Így ennek fejben pl. az automatából kaphatna "ingyen" kutyanasit a belépési jogon kívül.

Dilemmák, kockázatok

Rendszeres karbantartást és takarítást igényel, melyet az Önkormányzatnak kellene megoldania- kell hozzá személyzet, pénz. GDPR komform-e a kamera?

Csatolmányok

Az ötlet beküldője nem csatolt semmit.

Térkép

Hivatal visszajelzése

Az ötletbeadó által sorolt fejlesztési lehetőségek egy része sajnos nem fér bele a részvételi költségvetés rendelkezésre álló keretébe (kamera, külön őr, nyilvános illemhely), így javasoljuk a körzet munkacsoportjának az ötlet tartalmának szűkítését. A Teleki téri kutyafuttatóba a Közösségi Részvételi Iroda tavaly 4 napos igényfelmérést szervezett, melynek eredménye alapján jelenleg halad a fejlesztés: https://jozsefvaros.hu/hir/77070/lezarult-az-igenyfelmeres-elindul-a-teleki-teri-nagy-kutyafuttato-fejlesztese- Kiépítésre került a zsilipes beengedő kapu, földtároló doboz és napvitorla. Az idei fejlesztési tervek között szerepel a kis futtatóba ivókút kiépítése, padok javítása és a szemetesek cseréje. Javasoljuk, hogy a körzet munkacsoportja a ""Futósávok a Teleki téri kutyafuttatóban"" című ötlettel összevonva vizsgálja. A körzet munkacsoportjának döntése: A körzet munkacsoportjának szűrési folyamata során elsőként párokban dolgozták fel az ötleteket és tartalmuk alapján a következő 4 szempontra egy 1-től 5-ig terjedő skálán adtak pontot: megvalósítható, szükséges, hozzáférhető, szemléletformáló. A tagok által adott pontszámokat összeadtuk és így kialakult a körzetbe tartozó ötletek súlyozott listája. Az ötlet értékelésekor figyelembe vettük a területen már megvalósult és a tervezett fejlesztéseket, ezért a "Futósávok a Teleki téri kutyafuttatóban" című ötlettel együtt vizsgálva ezen a listán az ötlet alacsonyabb pontszámot kapott, a munkacsoport nem javasolta azt szavazólapra. A szűrési folyamatról bővebben itt olvashat: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/?mod=posts&93359a21=36